»Najbolj izstopata podražitev mesa in sadja.«
»Svinjsko meso je v povprečju dražje za kar 33,19 odstotka, goveje pa za 12,68 odstotka. Pri piščančjem mesu povišanje cen ni tako ekstremno, vendar je kljub temu opazna rast za skoraj odstotek.«
»Vse sodobne evropske prehranske smernice, vključno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje, poudarjajo zdravstvene koristi povečanega vnosa zelenjave, sadja, stročnic in polnovrednih žit ter zmanjšanja porabe mesa.«
»Sveže posneto mleko za 38 odstotkov, maslo za 37 odstotkov, kruh se je v enem letu podražil za 17 odstotkov, meso za 20 odstotkov. Pri hrani in brezalkoholnih pijačah ni nobene stvari, ki bi jo lahko izpostavila, da se je pocenila.«
»Zaradi strogega nadzora v Sloveniji točno vemo, kakšni so bili standardi pridelave in predelave sadja ter kakšno sadje in izdelke iz sadja lahko pričakujemo v shemi Izbrana kakovost.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju